Τα βιβλία που διάβασα τον τελευταίο μήνα- Μέρος 2

Καλημέρα παιδιά 🙂

Είμαι πολύ χαρούμενη που επέστρεψα μετά από τόσο καιρό στο μπλογκ και ενώ πίστευα ότι ίσως με κουράζει και ίσως κουράζει και εσάς, ένιωσα μία απίστευτη ελευθερία μπροστά από το πληκτρολόγιο. Είμαστε πίσω λοιπόν για να δούμε τα υπόλοιπα βιβλία που διάβασα μεταξύ Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

Elle Kenedy- Η συμφωνία (Εκδόσεις Ψυχογιός)

9786180150070_310855923 Η Χάνα θέλει τον Κολ αλλά δεν έχει ιδέα πως να τον κερδίσει. Η Χάνα δε βγαίνει, δεν πίνει και δε χάνει ποτέ τον έλεγχο. Ο Γκάρετ θέλει να γίνει επαγγελματίας παίκτης χόκεϊ και θα κάνει συμφωνία με τη Χάνα να γίνει περιζήτητη και να κερδίσει τον Κολ. Ο Γκάρετ δεν ερωτεύεται ποτέ… Τι να σας πω για αυτό το βιβλίο, ήταν υπέροχο, είχε χιούμορ, είχε να διαχειριστεί ένα σοβαρό θέμα από το παρελθόν της Χάνα. Άνετα το διαβάζω ξανά από την αρχή, αλλά ίσως το κάνω προς τέλος Νοέμβρη που βγαίνει και το δεύτερο της σειράς :). Επίσης είναι ένα βιβλίο που η συγγραφέας έχτισε με υπέροχο τρόπο τη σχέση της Χάνα και του Γκάρετ. Είναι αλήθεια πως  η Χάνα με εκνεύρισε εκεί προς το τέλος αλλά ο Γκάρετ (Αχ! Γκάρετ!) σαν να τη διάβασε, έδρασε ανάλογα. Δεν χωράει αμφιβολία, πήρε 5 αστέρια στο goodreads.

Carsten Henn- Ο ταχυδρόμος των βιβλίων (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

s3Ο Καρλ είναι ένας ηλικιωμένος υπάλληλος βιβλιοπωλείου. Οι αγαπημένες τους υπευθυνότητες είναι να προτείνει τα κατάλληλα βιβλία στους αγαπημένους του πελάτες και να κάνει ο ίδιος κατ’ οίκον παραδόσεις βιβλίων. Η Σάσα είναι μια μαθήτρια 9 χρονών που παρατηρεί εδώ και καιρό τον ταχυδρόμο των βιβλίων από το παράθυρο της…όταν γνωρίζονται αυτοί οι δύο, όλα αλλάζουν. Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία μέχρι και τη μέση δε με κέρδισε, ωστόσο το δέσιμο μεταξύ Καρλ και Σάσα, η παρηγοριά που βρίσκουν όλα τα πρόσωπα της ιστορίας στα βιβλία και το αβέβαιο και σκληρό «μέλλον» του Καρλ με έκαναν τελικά να το αγαπήσω. Του έβαλα 3 αστέρια στο goodreads αλλά μπορεί να άξιζε και λίγο παραπάνω τώρα που το σκέφτομαι.

Taylor Jenkins Reid- Οι εφτά σύζυγοι της Έβελιν Χιούγκο (Εκδόσεις Αίολος)

s3 (1)Η Έβελιν Χιούγκο είναι πασίγνωστη ηθοποιός της δεκαετίας του ογδόντα. Στο σήμερα είναι μία γυναίκα που θέλει να απελευθερωθεί από το παρελθόν της και να μιλήσει ανοιχτά για τη ζωή της. Έτσι, αποφασίζει να κάνει τη ζωή της βιβλίο και διαλέγει τη Μονίκ να το γράψει… μόνο που αυτή η επιλογή δεν είναι τυχαία. Αχ… αυτό το βιβλίο το είχα ξεκινήσει καιρό πριν, αλλά έτυχε η συνανάγνωση του ταχυδρόμου των βιβλίων και πήγε πίσω. Όταν όμως το έπιασα ξανά στα χέρια μου, συγκεκριμένα στη σελίδα 150, το τελείωσα την ίδια μέρα (συνολικά είχε 480 σελίδες) και με μάγεψε η ζωή της Έβελιν, η δυναμικότητα της αλλά και οι αδυναμίες της, η ανάγκη της μετά από εφτά συζύγους να μιλήσει για τον μεγάλο της έρωτα. Αν μπορούσα θα του έβαζα 10 αστέρια, δυστυχώς αρκέστηκα στα πέντε <3. Διαβάστε το!

Colleen Hoover- Αναζητώντας την Ελπίδα Hopeless #2 (Εκδόσεις Διόπτρα)

574a4eafdf8f455df48d3c172ce34cbaΣε αυτό το βιβλίο έχουμε τη διήγηση της ιστορίας Σκάι- Χόλντερ (Χωρίς ελπίδα) αλλά αυτή τη φορά από την οπτική γωνία του Χόλντερ. Το περίμενα πολύ αυτό το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο της Χούβερ, ωστόσο δεν ξετρελάθηκα γιατί ενώ δε θυμόμουν 100% την ιστορία καταλάβαινα ότι ήταν κάτι που είχα διαβάσει ξανά, με αποτέλεσμα να μην έχω αγωνία για την κατάληξη της. Το απόλαυσα, αλλά ήταν υπερβολικά οικείο, πόσο μάλλον για κάποιον που θυμόταν την ιστορία ή που το διάβασε στα καπάκια του Χωρίς ελπίδα. Βέβαια ανακάλυψα ότι έχει και συνέχεια, το Hopeless #2.5 το οποίο περιμένω με αγωνία γιατί αφορά τον φίλο του Χόλντερ, Ντάνιελ και το μυστηριώδες «κορίτσι του».  Δεν το βαθμολόγησα στο goodreads αλλά σχολίασα πως θα του έβαζα 3.5 αστέρια :).

Κάπου εδώ ολοκληρώθηκαν τα βιβλία του τελευταίου μήνα και χάρηκα απίστευτα πολύ που μοιράστηκα την άποψη μου μαζί σας. Ίσως συνεχίσω κάπως έτσι τις κριτικές :). Αναμένω σχόλια σας!

Πολλούς βιβλιοφιλικούς χαιρετισμούς,

ypografi

Σχολιάστε