Τα βιβλία που διάβασα τον τελευταίο μήνα- Μέρος 1

Γεια σας βρε παιδιά!
Το γεγονός ότι έχω να ανεβάσω στο μπλογκ κριτική ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ με σόκαρε. Μέσα σε αυτό το εξάμηνο έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητα μου και εσείς από το ίνσταγκραμ το γνωρίζετε καλά αυτό.  Επειδή λοιπόν σπάνια γράφω κριτικές στο ίνστα (τώρα τελευταία το προσπαθώ μιας που εδώ είμαι αρκετά ανενεργή) και επειδή έχω διαβάσει αρκετά βιβλία το τελευταίο μήνα που ήταν αρκετά ενδιαφέροντα, είπα να σας γράψω λίγα πράγματα για τα βιβλία που διάβασα μεταξύ Σεπτέμβρη-Οκτώβρη.

Αli Hazelwood- Η νευρολογία του έρωτα (Εκδόσεις Διόπτρα)

fb008fdbfc5f8fd9334d30b8c2641aa0Η αλήθεια είναι πως τα βιβλία της Ali Hazelwood προσωπικά δεν ήθελα να τα διαβάσω αλλά με έπεισε η Βασιλική και τελικά να που έγινα φαν μετά το θεώρημα της αγάπης. Αυτή τη φορά έχουμε την Μπι η οποία είναι κολλημένη με τη Μαρί Κιουρί και καλείται να συνεργαστεί με τον μεγαλύτερο επιστημονικό εχθρό της , τον Λίβαϊ ο οποίος έχει δείξει και στο παρελθόν πως δεν αντέχει την παρουσία της ούτε δευτερόλεπτο. Εγώ θα πω σαν καλή θεία «Αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα». Το βιβλίο μου άρεσε πολύ αν και δε μπορώ καθόλου τους επιστήμονες που είναι εμμονικοί με μεγάλους επιστήμονες του παρελθόντος. Υπήρξα παλαιότερα μια από αυτούς αλλά το ξεπέρασα ευτυχώς. Επίσης, η Ali στα βιβλία της μας «πουλάει» ένα μεγάλο ψέμα…ότι σε κάθε εργαστήριο υπάρχει ένα κουκλί ερευνητής, γυμνασμένος, έξυπνος, εσωστρεφείς, καλλιεργημένος και ρομαντικός. Που είναι στην πραγματικότητα αυτοί οι τύποι; Θα σας πω, δεν υπάρχουν… τόσο απλά. Το βαθμολόγησα βέβαια στο goodreads με 5 αστεράκια 🙂 .

Christina Lauren- Σχεδόν μήνας του μέλιτος (Εκδόσεις Διόπτρα)

8e50ee79c3bf695f661bb8a22e6299cfΗ Όλιβ είναι ο ορισμός της κακοτυχίας σε αντίθεση με την αδερφή της Άμι που έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Μόνο που στο γάμο της Άμι, το ζευγάρι και όλοι (σχεδόν) οι καλεσμένοι παθαίνουν διατροφική δηλητηρίαση. Σχεδόν όλοι γιατί η Όλιβ και ο Ίθαν- σνομπαρία αδερφός γαμπρού και κουμπάρος- παραμένουν υγιείς και θα αναγκαστούν να πάνε ταξίδι του «μέλιτος» παρέα. Μόνο που ο Ίθαν δεν συμπαθεί καθόλου την Όλιβ και το έχει δείξει από την πρώτη μέρα της γνωριμίας τους… Μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν ανάλαφρο, ταξιδιάρικο, κάπως σε έβαζε σε σκέψεις μιας και η πρωταγωνίστρια είχε χτίσει όλη της τη ζωή πάνω στην κακοτυχία της που θα έλεγες ότι ορισμένες φορές την προκαλούσε. Θα το βαθμολόγησα στο goodreads με 4-4.5 αστεράκια 🙂 . ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν δεν είμαι 100% σίγουρη για τη βαθμολογία δεν βάζω τίποτα.

Emily Henry- Άνθρωποι που αγαπούν τα βιβλία (Εκδόσεις Διόπτρα)

b05788592a5b679a9cd33e99b7a2bda7Η Νόρα ξέρει από βιβλία, έχει διαβάσει πολλά, όπως και ο Τσάρλι. Όταν η αδερφή της Νόρα αποφασίζει να πάνε ένα ταξίδι στο Σάνσαϊν Φολς όπου διαδραματίστηκε ένα από τα αγαπημένα της βιβλία, η δεύτερη δε θα μπορούσε να φανταστεί τι θα την βρει και πόσο θα αλλάξει η ζωή της μετά από αυτό. Το λάτρεψα!!! Το λάτρεψα γιατί η συγγραφέας αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο για το τι συμβαίνει στους παρατημένους συντρόφους που συναντάμε τόσο συχνά σε βιβλία, ταινίες και σειρές. Γιατί η Νόρα είναι μια παρατημένη σύντροφος από εκείνες που η πρώην σχέση της αποφάσισε τελικά να παρατήσει τη μεγάλη ζωή στην πόλη και να ζήσει περιφερειακά, έχοντας μια φάρμα, ζώα μια σύζυγο και άπειρα παιδάκια. Η Νόρα και ο Τσάρλι είναι οι πρωταγωνιστές που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον, είναι εργασιακά αντίπαλοι αλλά θα δημιουργηθεί μεταξύ τους ένα μοναδικό νοιάξιμο. Εννοείται το βαθμολόγησα με 5 αστέρια στο goodreads ❤ .

Sarah J. Maas- Κρέσεντ Σίτι (#1): Ο οίκος της Γης και του Αίματος (Εκδόσεις Διόπτρα)

3879f78be05012902f73ea8270007ac6Σάρα πως να σου το πω…είσαι η ‘φανταστική’ μοναδική μου αγάπη. Μετά το Acotar που δε σας έχω πει ακόμα κουβέντα αν και θα έπρεπε, έρχεται δεύτερη σειρά βιβλίων από τη Maas και χρειάζεστε μόνο ένα στοιχείο, 900 περίπου σελ. σε 2-3 μέρες. Ευχαριστώ! Θα μου πεις, τι πάει να πει αυτό; Θα πει ότι πρέπει να το διαβάσεις! Μετά το «Ρις έλα, έλα με φόρα» και το «Ρις αγάπη μου έλα πάρε με από εδώ» πλέον λέμε «Χαντ άρχοντα μας πήρες τα υπάρχοντα». Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν αρχικά περίπλοκή ιστορία μιας και ανέφερε πολλούς χαρακτήρες και πάνω που κάπως άρχισες να βγάζεις άκρη, όλοι πέθαναν. Αλλά ήταν πραγματικά δυνατό, με αγωνία, ρομαντισμό και έντονες καταστάσεις. Ποτέ δεν περίμενα να διαβάζω φαντασία φανατικά αλλά η Μαας εδώ είναι κανονική μάγισσα. Δε χρειάζεται να απορείτε, το βαθμολόγησα με 5 αστέρια στο goodreads :).

Λοιπόν, παιδιά επειδή διάβασα αρκετά βιβλία, νομίζω πως Κυριακή ή Δευτέρα θα σας ανεβάσω Μέρος 2. Περιμένω να μου πείτε αν διαβάσατε κάποια από τα παραπάνω και πως σας φάνηκαν!

Πολλούς βιβλιοφιλικούς χαιρετισμούς,

ypografi

Σχολιάστε