Λένα Μαντά- Γράμμα από χρυσό

IMG_20180115_101427_710

Συγγραφέας: Λένα Μαντά

Τίτλος: Γράμμα από χρυσό

Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός

Τιμή: 15.93€

Θα το βρείτε ΕΔΩ.

 

 

Καλησπέρα φίλοι μου,

Όπως ανέφερα και στα story του @mysecretbook τις γιορτές, η μαμά μου με γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, γι’ αυτό και μου πήρε δώρο το νέο βιβλίο της Λένας Μαντά.

  Η Λένα Μαντά είναι από τις συγγραφείς που έχω ξεχωρίσει. Είναι πολύ αληθινή και αυτό βγαίνει προς τα έξω με αποτέλεσμα το κοινό της να την αγαπάει πάρα πολύ. Κάθε νέο της βιβλίο γίνεται best seller κι αυτό δεν είναι τυχαίο, δεν είναι μόνο η ιστορία που έχει να πει αλλά και η αγάπη με την οποία η ίδια τη στολίζει. Το πρώτο βιβλίο της που διάβασα ήταν το «Θεανώ, η λύκαινα της πόλης» και είναι από τα αγαπημένα μου. Ελπίζω σύντομα να σας γράψω για αυτό, θέλω όμως πρώτα να το διαβάσω ξανά.

  Το οπισθόφυλλο μας λέει τα εξής: «Σ’ αγαπώ… Μια τόση δα φράση, χαραγμένη σ’ ένα γράμμα…από ατόφιο χρυσάφι. Ένα κόσμημα που δημιουργήθηκε από έρωτα και προκάλεσε τη μοίρα τριών γυναικών. Η προγιαγιά Σμαράγδα, η κόρη της Χρυσαφένια και η εγγονή Σμαράγδα. Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται. Δύο οικογένειες που δεν έπρεπε ποτέ να συναντηθούν. Ένας έρωτας που πέρασε από γενιά σε γενιά. Η Φένια απόγονος και κληρονόμος, ανακαλύπτει τα μυστικά και τα λάθη που κατέστρεψαν και τη δική της ζωή. Ένα ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη του 1910 μέχρι την Ελλάδα του 2016. Παντού και πάντα παρόν το γράμμα…«

IMG_20180105_162407_136

  Λατρεύω τις αναφορές στην Πόλη, ήταν άλλωστε η αιτία που λάτρεψα και τη Θεανώ. Το φαινόμενο αυτό επέστρεψε λοιπόν και η ιστορία αυτή συνδέεται με τα γεγονότα εκείνα. Ένας έρωτας αγνός, αληθινός που δυστυχώς πεθαίνει για την τιμή της οικογένεια και για λίγη προίκα παραπάνω. Όταν οι συγκυρίες δεν ευνοούν, γίνονται φυλακή για τα αισθήματα. Στην προκειμένη δεν ευνόησαν για τρεις ολόκληρες γενιές, αποτέλεσμα; Η καταδίκη του σήμερα.

Το κομμάτι που αναφέρονταν στο παρελθόν με ενθουσίασε. Το κομμάτι του σήμερα το βρήκα αναμενόμενο και αναγκαίο για να δέσει η ιστορία. Είναι από τις περιπτώσεις που μπήκα στη διαδικασία να αναλογιστώ «Αν ήταν όλα αλλιώς…», αλλά αυτό θα ήταν άλλο βιβλίο. Μία πικρία κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, η οποία δεν άλλαξε στο τέλος του βιβλίου. Ένα «Γιατί;» αναπάντητο, αυτό του ανεκπλήρωτου έρωτα.

  Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως στη ζωή πρέπει να ακολουθούμε την καρδιά μας και να θυσιάζουμε τα πάντα για τα ΑΜΟΙΒΑΙΑ αισθήματα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, ο άνθρωπος δε ζει μόνο με αγάπη αλλά δε θεωρώ ότι μπορεί να επιβιώσει και χωρίς αυτή. Αν έχετε βρει την αγάπη, να της χαμογελάτε, αυτό αρκεί για να γίνει πιο δυνατή. Αν την ψάχνετε, μην απελπίζεστε, θα βρεθεί αυτό που σας αξίζει. Μέχρι το επόμενο άρθρο, πολλούς βιβλιοφιλικούς χαιρετισμούς φίλοι μου.

Σέβη!books1

 

Σχολιάστε