Colleen Hoover- Νοέμβρης 9

1670155152119

Συγγραφέας: Colleen Hoover

Τίτλος: Νοέμβρης 9

Εκδότης: Εκδόσεις Διόπτρα

Τιμή: 17.70€

Θα το βρείτε ΕΔΩ.

 

 

.

Γεια σας ρε παιδιά! Αχ βλέπω την όμορφη Μαριζούλα μου στην φωτογραφία και νοσταλγώ τις υπέροχες στιγμές μας παρέα που την είχα αγκαλιά και διάβαζα τα βιβλιαράκια μου… Η Μαρίζα (νυν Φρέγια) υιοθετήθηκε από μια πολύ καλή οικογένεια και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή απλά μου λείπει απίστευτα πολύ :(. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι θα ζήσει μια καλή ζωή και ας μείνουμε σε αυτό. 

 Στο θέμα μας τώρα, το φαινόμενο Hoover, τι θα κάνουμε με αυτή τη συγγραφέα που μας έχει πάρει κυριολεκτικά τα μυαλά; Καθώς έβλεπα τη φωτογραφία και έριχνα μια ματιά στο οπισθόφυλλο που θα σας δείξω ευθύς αμέσως, σκεφτόμουν ότι άνετα διάβαζα ξανά όλα της τα βιβλία. Ακόμα και σε αυτά που δεν έχει να πει μια ιστορία με βαθιά κοινωνικά μηνύματα, έχει απλό λεξιλόγιο, υπέροχη ροή με αποτέλεσμα να ηρεμεί το μυαλό.

 Το οπισθόφυλλο: 

««Σε σκέφτομαι κάθε δευτερόλεπτο της μέρας
και δεν ξέρω πώς να σε ξεπεράσω».
«Μη, σε παρακαλώ, μη με ξεπεράσεις ποτέ!»

Η Φάλον είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω το τραγικό παρελθόν της, φεύγοντας οριστικά από το Λος Άντζελες και όλα όσα της θυμίζει.
Τα σχέδιά της παίρνουν μια περίεργη τροπή, όταν μια μέρα πριν μετακομίσει από την πόλη συναντά τον Μπεν, έναν φιλόδοξο συγγραφέα που αναζητά έμπνευση για το μυθιστόρημά του.

Οι δυο τους θα περάσουν μια ολόκληρη μέρα μαζί γεμάτη περιπέτεια.
Πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής θα δώσουν μια ιδιαίτερη υπόσχεση: να συναντιούνται την ίδια μέρα κάθε χρόνο σε ένα προκαθορισμένο σημείο και να περνούν μια ολόκληρη μέρα μαζί – και τίποτα περισσότερο.
Ο βασικός κανόνας; Απαγορεύεται αυστηρά να έχουν την οποιαδήποτε επικοινωνία μέσα στη χρονιά.

Τα χρόνια περνούν και παρά τις αλλαγές και τις δοκιμασίες που βιώνει ο καθένας τους ξεχωριστά μένουν πιστοί στο ραντεβού τους και συνεχίζουν να συναντιούνται την ίδια μέρα κάθε χρόνο.
Μέχρι που όλα ανατρέπονται και η Φάλον δεν είναι τόσο σίγουρη πλέον αν ο Μπεν της έλεγε την αλήθεια ή αν τελικά όλα ήταν ένα ψέμα…»

 Στην ιστορία αυτή, το στοιχείο που με ενόχλησε είναι και αυτό που δίνει νόημα σε όλη την πλοκή και αυτό είναι η ηλικία των πρωταγωνιστών. Γνωρίζονται όταν ενηλικιώνονται με την Φάλον αποφασισμένη να αφήσει πίσω το παρελθόν και τα σημάδια που της άφησε και να κυνηγήσει το όνειρο της, να γίνει ηθοποιός. Ελάχιστες ώρες πριν το ταξίδι της όμως θα γνωρίσει τον Μπεν και όλα θα ανατραπούν. Με ενοχλεί η ηλικία των 18 κυρίως γιατί πιστεύω ότι οι διάλογοι  που αποδίδονται κάπως δεν αντιστοιχούν σε αυτή. Ωστόσο το παρελθόν του Μπεν δίνει αιτία στο νεαρό της ηλικίας τους και παραβλέπουμε το πρόβλημα αυτό μιας και κάθε χρόνο 9 Νοέμβρη τους συναντούμε να μεγαλώνουν, να ωριμάζουν και να ζουν έναν θυελλώδη έρωτα. 

 Ειλικρινά, πείτε με ξεροκέφαλη, αλλά αν εγώ γνώριζα τον έρωτα της ζωής μου λίγες ώρες πριν φύγω από την πόλη μου ή που δε θα του έδινα καμία ευκαιρία να ανθίσει ή που θα τα τίναζα όλα στον αέρα και θα έμενα μαζί του και έτσι δε θα είχαμε ιστορία να αφηγηθούμε στο βιβλίο. Απορώ με το πόσο αυστηροί υπήρξαν οι πρωταγωνιστές με τους εαυτούς τους γιατί με τους άλλους μπορεί να υπήρξαν αυστηροί αλλά φαινομενικά υπήρχαν λόγοι. Όταν όμως θα καταλάβουν ότι το παρελθόν τους δένει άρρηκτα, η ένταση θα κορυφωθεί κι εκεί ακριβώς έρχεται η ηλικία και η συγχώρεση είναι πιο εύκολη. 

 Αυτό που μου άρεσε στην ιστορία αυτή πέρα από την αγωνία να έρθει η 9/11 και να δούμε αν η πρωταγωνιστές θα βρεθούν και όλα αυτά τα συναισθήματα (θεέ μου θέλω να πάω σπίτι και να διαβάσω ξανά ότι έχω!) ήταν ο Μπεν και το πως έκανε τη Φάλον να αγαπήσει τον εαυτό της, αγαπώντας την. Τα κορίτσια και μετέπειτα οι γυναίκες μεγαλώνουμε μέσα στην ανασφάλεια για την εξωτερική μας εμφάνιση και το πως γίνεται να αρέσουμε στον τάδε εφόσον δεν είμαστε τέλειες και μετά άλλες τόσες ανασφάλειες για το πως θα βρεθούμε γυμνές μπροστά σε αυτόν που μας αρέσει με την εικόνα μας να επιδιώκουμε να την κρύβουμε με τα σβηστά φώτα. Του Μπεν του το δίνω, γιατί αν και πληγωμένος και «κακό αγόρι» (τουλάχιστον έτσι μας τον παρουσιάζουν) η ασφάλεια που έκανε την Φάλον να νιώσει δίπλα του, μου ζέστανε την καρδιά. 

 Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο να πω, ή να κάνω συστάσεις για τη Hoover, οι περισσότεροι την ξέρετε και την αγαπάτε όσο κι εγώ! Αν δεν έχετε διαβάσει το εν λόγω βιβλίο θα σας πρότεινα να το κάνετε. Θα ταιριάζει πολύ και με τη Χριστουγεννιάτικη διάθεση που επικρατεί γύρω μας. 

 Πολλούς βιβλιοφιλικούς χαιρετισμούς, 

ypografi

Σχολιάστε