Μιχάλης Ναυπλιώτης- Οι αναμνήσεις της Ειμαρμένης

1660591589931

Συγγραφέας: Μιχάλης Ναυπλιώτης

Τίτλος: Οι αναμνήσεις της Ειμαρμένης

Εκδότης: Εκδόσεις Διάπλαση

Τιμή: 20.00€

Θα το βρείτε ΕΔΩ.

.

Καλημέρα βρε παιδιά!

Ξέρω έχω χαθεί τον τελευταίο μήνα αλλά λίγο οι δουλειές, λίγο οι διακοπές, λίγο ότι διάβαζα κάτι εκτός από τα νερά μου, με έκανε να καθυστερήσω. Είμαι πίσω όμως και θα προσπαθήσω να ανεβάζω πιο συχνά. Η αλήθεια είναι (όπως σας είπα και στο instagram) εγώ με τη φαντασία δεν τα πάω καθόλου καλά. Ωστόσο το γεγονός ότι ο συγγραφέας είναι συνάδελφος-φυσικός και το βιβλίο θα περιείχε φυσική με έπεισαν να το διαβάσω και η αλήθεια είναι όπως κάθε φορά με το είδος, έμεινα ικανοποιημένη.

Το οπισθόφυλλο:

«Στο βιβλίο αυτό δεν θα διαβάσετε προσωπικές µου απόψεις για τα γεγονότα του 2127. Παραθέτω αναλλοίωτο πρωτογενές υλικό προερχόµενο από επιλεγµένες καταγραφές µου, µε χρονολογική σειρά. Κάποιες αρχικές καταγραφές θα σας φέρουν σε επαφή µε την κρυφή τεχνολογία που απολάµβαναν µόνο οι εκλεκτοί. Σταδιακά, βέβαια, οι καταγραφές επικεντρώνονται αποκλειστικά στους πρωταγωνιστές, στα µοιραία πρόσωπα που έπαιξαν σηµαντικό ρόλο στις δραµατικές εξελίξεις εκείνης της χρονιάς. Συν τοις άλλοις, θα βρείτε διάσπαρτες καταγραφές µε κρατικά µυστικά που οφείλαµε να δώσουµε στη δηµοσιότητα, καθώς και διαλόγους που φωτίζουν έναν κόσµο που κατέρρευσε. Οι εν λόγω πληροφορίες εύχοµαι να σας φανούν χρήσιµες και να σας βοηθήσουν να λάβετε τις ενδεδειγµένες αποφάσεις στους δύσκολους καιρούς που έπονται. Και αυτό γιατί, όπως έλεγε και ο Ηγεµόνας, το πρόβληµα της ανθρωπότητας δεν ήταν ποτέ πολιτικό, οργανωτικό ή ιδεολογικό, αλλά βαθύτατα υπαρξιστικό.

Ονοµάζοµαι Κένεθ Μακγκρέγκορ και ήµουν µέχρι πρότινος υπουργός Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτά είναι τα απόρρητα έγγραφα του 2127. Αυτό είναι το βιβλίο µου.»

Θα ξεκινήσω όπως πάντα από το ότι το βιβλίο αποτελούνταν από μικρά κεφάλαια-καταγραφές γεγονότων και αυτό έδινε ροή και σε βοηθούσε στην ανάγνωση (μιας και γενικά ήταν και βαρύ σαν αντικείμενο και στο πλήθος σελίδων). Μου άρεσε που σχεδόν ολόκληρο το βιβλίο αποτελούνταν από διαλόγους, του έδινε ζωντάνια και ένιωθα σαν να έβλεπα star wars (δεν έχω δει ποτέ αλλά αυτό μου έβγαλε).

Κάπως ενθουσιάστηκα με τις πληροφορίες για τη σωματιδιακή φυσική και το καθιερωμένο πρότυπο γιατί πρώτον (αν και δεν ήμουν της θεωρητικής φυσικής) τα κομμάτια αυτά μπορούσα να τα μοιραστώ με τον Θ. και δεύτερον να μου τα εξηγεί κιόλας και να μου λέει την άποψη του ως γνώστης του αντικειμένου. Δεν ξέρω πόσο εύκολο και οικείο θα ήταν σε κάποιον τελείως άσχετο, όπως επίσης δεν ξέρω αν κι άλλα βιβλία φαντασίας μοιράζουν τέτοιες πληροφορίες προκειμένου οι λάτρεις να είναι εξοικειωμένοι με τέτοιες έννοιες. Προσωπικά θυμήθηκα τα νιάτα μου και κυρίως τις πρόβες για την παρουσίαση του Θ..

Στο περιεχόμενο του βιβλίου τώρα μου άρεσε η όλη ιστορία με έναν Ηγεμόνα, την κατάλυση της δημοκρατίας, την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, την ύπαρξη ενός ιού που απειλεί την ανθρωπότητα. Υπήρχε ένα δυστοπικό στυλ που μου θύμισε 1984 του Όργουελ και τη Ζώνη 5 της Βαρδάκη. Τώρα πως γίνεται το βιβλίο να εκδόθηκε το Μάιο του 2019 όταν έκανε την εμφάνιση του και ο κορονοϊός, να μιλάει για τα μελλούμενα ενός εμείς μέρος του ζούμε στο τώρα…δεν το έχω λύσει. Μήπως όντως υπήρχε ενημέρωση από το μέλλον;

Γενικά μου άρεσε πάρα πολύ το στήσιμο του βιβλίου, το διπλό εξώφυλλο, το πως έδεσαν όλα καθώς και πως όλα τα μέρη του βιβλίου δεν ξέφυγαν από το κομμάτι της φαντασίας. Αγαπημένοι μου πρωταγωνιστές ήταν η Πασκουαλίνα και ο Φίλιππος (εννοείται οι της αντίστασης). Αν σας αρέσουν τα βιβλία φαντασίας ή θα θέλατε να επιχειρήσετε να διαβάσετε φαντασία, να το έχετε στη λίστα σας.

Πολλούς βιβλιοφιλικούς χαιρετισμούς,

ypografi

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s