Χόλι Μίλερ- Δεν μπορώ να σου πω αντίο

1629273718299

Συγγραφέας: Χόλι Μίλερ

Τίτλος: Δεν μπορώ να σου πω αντίο

Εκδότης: Εκδόσεις Μίνωας

Τιμή: 17.70€

Θα το βρείτε: ΕΔΩ.

 

 

 Καλημέρα αγαπημένοι μου!

 Σήμερα είμαι πίσω με ένα βιβλίο που διάβασα πολύ καιρό πριν αλλά ειλικρινά επιβάλλονταν να σας γράψω για αυτό γιατί με κέρδισε και γιατί μετά από τόσους μήνες θυμάμαι πεντακάθαρα την πλοκή, πράγμα σπάνιο!

 Το οπισθόφυλλο:

«Ο Τζόελ φοβάται το μέλλον.
Από μικρό παιδί τον στοιχειώνουν τα όνειρά του για τους αγαπημένους του. Βλέπει όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον
– καλά και άσχημα. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό είναι να μην αφήσει κανέναν να τον πλησιάσει ξανά.

Η Κάλι δεν μπορεί να ξεχάσει το παρελθόν.
Από τότε που πέθανε η καλύτερή της φίλη, η Κάλι νιώθει ότι χάνει τον εαυτό της. Ξέρει ότι πρέπει να αλλάξει και να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Και οι δύο έχουν αφήσει τη ζωή να τους προσπεράσει.
Όμως, από την πρώτη στιγμή που τα βλέμματά τους συναντιούνται ξεκινά κάτι που θα τα σαρώσει όλα στο πέρασμά του. Εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και μοιράζονται τα πάντα. Μπορούν να ελπίζουν και να κάνουν σχέδια ξανά.

Ώσπου ο Τζόελ βλέπει στο όνειρό του τι θα συμβεί στο μέλλον…
Θα ζούσες μια αγάπη αν ήξερες την πορεία που θα ακολουθούσε;»

Αυτή η τελευταία φράση του οπισθόφυλλου, ακόμα μου ταλανίζει το μυαλό. Τι θα έκανα αν ήξερα το μέλλον; Πολλές φορές τρομάζω στην αβεβαιότητα του αλλά πως θα ήταν αν γνώριζα, αν γνώριζα και δε μπορούσα να κάνω τίποτα για να αλλάξω ό,τι δε μου άρεσε και με πλήγωνε;

 Ο Τζόελ προσωπικά, έκανε το λάθος να βουλιάζει στο μέλλον, να γεμίζει τύψεις από αυτό για όσα δε μπορούσε να ανατρέψει και να χάνει το τόσο πολύτιμο σήμερα. Η Κάλι πάλι κολλημένη με το παρελθόν δεν επιτρέπει στον εαυτό της να κατακτήσει όσα της αξίζουν… Δε θα ήθελα να σχολιάσω κανέναν από τους δύο αυστηρά γιατί κάνω και τα δύο αλλά ΓΙΑΤΙ; γιατί πρέπει να χάνουμε το ΣΗΜΕΡΑ για κάτι που πέρασε ή κάτι που ΘΑ γίνει; Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να προχωρήσω γνωρίζοντας το μέλλον, αλλά δε θα χαλάλιζα στιγμή από το τώρα με αυτόν που αγαπώ! Ναι, αυτό θα έκανα!

 Το βιβλίο αυτό περιέχει τα πιο πολύπλοκα συναισθήματα, την ανυπέρβλητη αγάπη, τον αφόρητο πόνο, την απόλυτη αβεβαιότητα. Κι εδώ έρχεται ένα δεύτερο ερώτημα. Ο Τζόελ ξέρει, η Κάλι ΠΡΕΠΕΙ να μάθει; Δεν έχω διαβάσει ποτέ ξανά βιβλίο που να με πηγαίνει από δίλημμα σε δίλλημα. Ξέρω ότι δε μπορείς να ξεφύγεις από αυτό που έρχεται, ότι σήμερα είμαι ΕΔΩ και δε φοβάμαι να πω Σ’ΑΓΑΠΩ γιατί μπορεί αύριο να χάσω την ευκαιρία μου για πάντα. Δυο μήνες έχουν περάσει από τότε που το διάβασα και άνετα πάω σε μια γωνίτσα να κλάψω. Είναι σίγουρα στο τοπ 3 του 2021. Διαβάστε το, σας παρακαλώ!

 Καλή επιστροφή στην πραγματικότητα θα πω μιας και από αύριο τελειώνουν οι διακοπές μου! Θα τα λέμε πιο συχνά, 

ypografi

 

Σχολιάστε