Η ώρα του αποχωρισμού…

 Πάντα ήθελες να φύγεις από το σπίτι, ανυπομονούσες να βγουν τα αποτελέσματα των πανελληνίων για να βεβαιωθείς πως η ανεξαρτησία είναι κοντά. Επιβεβαιώθηκες, έφυγες, σπούδασες… Από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια, με εσένα ακόμα να λείπεις. Πήρες το πτυχίο σου, συνέχισες τις σπουδές , η ζωή με τον άνθρωπο σου φαντάζει υπέροχη, το μέλλον σας είναι μπροστά και το περιμένετε με αγωνία.

 Αυτό το σφίξιμο στην καρδιά όμως την ώρα του αποχωρισμού από την οικογένεια , Χριστούγεννα και Πάσχα δεν περιγράφετε. Μπορεί κατά τη διάρκεια των διακοπών να έχετε τσακωθεί, 2-3 μέρες πριν την επιστροφή σου να σκέφτεσαι πως αν κάτσεις έστω και μια μέρα παραπάνω θα ουρλιάξεις αλλά εκείνα τα μάτια της μαμάς, του μπαμπά, της θείας έξω από το λεωφορείο να προσπαθούν να σε εντοπίσουν στο εσωτερικό του, η ευχή που προδίδουν τα μάτια τους ‘Θεέ μου ας τον-την έχεις γερό-ή μόνο αυτό σου ζητώ ‘ είναι ικανά να σε διαλύσουν σε μυριάδες κομμάτια.

 Αυτή είναι η δύναμη της οικογένειας, να θες να ανοίξεις τα φτερά σου μακρυά τους αλλά η αγάπη σου γι’ αυτούς να σου υπενθυμίζει πως όσα χρόνια κι αν περάσουν πάντα θα υπάρχουν στιγμές που θα γυρνάς στην οικογενειακή σας φωλιά. Δεν ξέρω αν στις άλλες χώρες είναι το ίδιο, γενικά πιστεύω ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτό το ζεστό και αγνό αίσθημα. Είναι μάλιστα από τα λίγα πράγματα που με κάνουν να νιώθω περήφανη που είμαι Ελληνίδα γιατί ότι κι αν συμβεί πάντα θα έχω μια αγκαλιά να κλάψω από λύπη, από χαρά από άγχος…ότι κι αν γίνει θα έχω κάπου να στραφώ να ζητήσω βοήθεια, ότι κι αν γίνει, οποίες κι αν είναι οι καταστάσεις η καρδιά μου θα λιώνει την ώρα του αποχωρισμού..δε θα είναι από λύπη, ούτε από ανακούφιση θα είναι από αγάπη!

ypografh

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s