#collab: Ruby Red-Kerstin Gier fav of bookitocat

  Καλησπέρα φίλοι μου!

  Δεύτερο post για αυτή την εβδομάδα μιας και η συνεργασία μας με τις bibliarakia και bookitocat σας ενθουσίασε! Αφού λοιπόν βγάλαμε το άχτι μας με τα βιβλία που θα έλεγε κανείς ότι σιχαθήκαμε ήρθε η ώρα να σας δείξουμε ότι αυτά αποτελούν μία εξαίρεση ανάμεσα σε αυτά τα βιβλία που μας κλέψαν την καρδιά (το κάνω όσο πιο ρομαντικό γίνεται γιατί η bookitocat θα μιλήσει για φαντασίας παρακάτω, τα αγαπημένα μου)! Ο λόγος λοιπόν στην Ερατώ, έχω μεγάλη απορία να δω τι έγραψε κι αν θα καταφέρει να μου κινήσει το ενδιαφέρον.

Hello people of Earth and beyond!

Είμαι η Ερατώ (bookitocat για τους φίλους) και σαν καλός πειρατής έπρεπε να βρω και άλλο πλοίο. Τώρα βρίσκομαι στο πλοίο της mysecretbook και θα σας μιλήσω (πιο ψύχραιμα) για το αγαπημένο μου βιβλίο. Μάλλον καλύτερα ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΑ. Μιας και λατρεύω μια σειρά βιβλίων, η οποία για ένα περίεργο λόγο δεν είναι τόσο γνωστή ή έστω έτσι φαίνεται σε εμένα. Μιλάω για την τριλογία Ruby Red της Kerstin Gier, που περιλαμβάνει τα βιβλία Ruby Red, Sapphire Blue και Emerald Green. Εντάσσεται στην λογοτεχνία της φαντασίας και ασχολείται με το ταξίδι στο χρόνο (λατρεύω μια καλή ιστορία με ταξίδι στο χρόνο και για αυτό αγαπάω Doctor Who και Legends of Tomorrow).

Θα μιλήσουμε μόνο όμως για το πρώτο βιβλίο γιατί spoilers.

51+e9yhQVzL._SX332_BO1,204,203,200_Η σειρά ακολουθεί την ιστορία της Gwen Shepherd, ενός κοριτσιού που βλέπει φαντάσματα χωρίς να ξέρει γιατί και προέρχεται από μια οικογένεια με το γονίδιο των ταξιδευτών του χρόνου, το οποίο στην οικογένεια της το έχουν μόνο οι γυναίκες. Όλοι στην οικογένεια, μετά από υπολογισμούς αιώνων, πίστευαν ότι αυτό το γονίδιο το είχε η ξαδέρφη της η Charlotte. Η Charlotte έχει μεγαλώσει σε μια συνεχή εκπαίδευση για την ζωή της ως ταξιδιώτης του χρόνου και ο κόσμος της γκρεμίζεται όταν ανακαλύπτουν ότι το γονίδιο το έχει η Gwen. Εκεί ξεκινάει και η περιπέτεια της Gwyneth που μέσα σε ένα αρκετά μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να μάθει τα πάντα για την ιστορία και το πως φερόντουσαν σε κάθε χρονική περίοδο αλλά και για τα ταξίδια στον χρόνο. Μαζί με τον Gideon de Villiers (αχ!), που είναι από την οικογένεια που βγάζει άνδρες με το γονίδιο, μπαίνουν σε μια τρελή περιπέτεια γεμάτη μυστικά, πιο σκοτεινά από όσο μπορούσαν να φανταστούν.

Αυτή η σειρά έχει την συνταγή της επιτυχίας για να μπει στο ράφι με τα αγαπημένα μου και να με αναγκάσει να αγοράσω τα φυσικά ελληνικά βιβλία (μιας και το είχα διαβάσει σε pdf στα αγγλικά).Έχει υπερβολική περιπέτεια χωρίς να λείπει το ρομάντζο, το οποίο ήταν τόσο όσο έπρεπε. Είχαμε και ταξίδι στο χρόνο που όπως είπα ξανά απλά το λατρεύω. Έχει μάχες χωρίς υπερβολές και σε κάθε στροφή υπήρχε και μια ανατροπή που σε κράταγε σε εγρήγορση μέχρι το τέλος της σειράς. Ας μην μιλήσουμε για τα cliffhangers, που ευτυχώς είχα όλα τα βιβλία και δεν χρειαζόταν να περιμένω γιατί αλλιώς θα πέθαινα.

Ακόμα και οι χαρακτήρες ήταν αρκετά ενδιαφέροντες, χωρίς όμως υπερβολές. Η υπερβολή με εκνευρίζει αφάνταστα πολύ. Δεν βλέπεις τους τέλειους ήρωες ούτε το άλλο άκρο που το παίζουν αφελής και αδέξιοι ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι πιο αληθινή και ώρες ώρες η αντίδραση της πρωταγωνίστριας ήταν ακριβώς αυτή που θα είχα και εγώ σε μια αντίστοιχη κατάσταση.

Όπως είπα και πάνω, ναι επαναλαμβάνομαι, υπήρχαν συνέχεια ανατροπές. Αυτό που γνώριζες στο έπιανε και το έσκιζε μπροστά σου και το πέταγε στα σκουπίδια και σου έδινε κάτι καινούργιο. Στο τέλος του βιβλίου δεν ήταν τίποτα όπως πρώτα. Φανταστείτε ότι το ξαναδιάβασα και ήξερα τι γινόταν και πάλι με άφηνε άφωνη και ήμουν κάπως «what what what what». Αυτό είναι και κάτι άλλο που κάνει τα βιβλία καταπληκτικά. Όσο και να ξέρεις τι πρόκειται να γίνει είναι τόσο έξυπνα γραμμένο και τόσο προσεγμένο που πάντα θα σου φέρνουν την έκπληξη και την απορία. Όλοι γνωρίζαμε ότι η πρωταγωνίστρια τελικά θα είχε το γονίδιο κι όμως έτσι όπως στο παρουσιάζει σου φαίνεται έκπληξη σαν να μην το γνώριζες. Γενικά η μαεστρία της Kerstin Gier δεν έχει όρια.

Όσον αφορά τους χαρακτήρες. Η Gwen ενώ στην παρουσιάζει σαν αδέξια, στην πραγματικότητα όντως είναι αδέξια, αλλά είναι και δυναμική. Δεν φοβάται να παρακάμψει τους νόμους των Guardians (αυτών που είναι υπεύθυνοι για τα ταξίδια και την εκπαιδεύουν) για να βρει την αλήθεια, χωρίς όμως τα συναισθήματα της να μπαίνουν στην μέση. Προφανώς και έχει συναισθήματα για τον Gideon (can you blame her? He is super hot) αλλά προσπαθεί να μην τον αφήνει να την χειραγωγή, όσο μπορεί έστω. Ο Gideon από την άλλη είναι σοβαρός -και κούκλος το είπα αυτό; xD- και πιστός στους νόμους με τους οποίους μεγάλωσε. Εκπαιδεύεται από μικρός για να γίνει ταξιδιώτης του χρόνου και αρχικά ειναι τόσο εκνευριστικός που θες να κοπανήσεις το κεφάλι του στον τοίχο. Μετά γίνεται συμπαθητικός και μετά ξανά εκνευριστικός όσο δεν πάει και στο τέλος απλά θες να τον προστατέψεις με όλη σου την δύναμη ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ (PROTECT HIM WITH ALL COSTS). Είναι γλυκούλης και κάθεται να ακούσει χωρίς να κάνει του κεφαλιού του, πράγμα που δεν μπορώ να πως και για την Gwen βέβαια.

Όσον αφορά τα βιβλία ξεχωριστά. Τα αγαπημένα μου ήταν το πρώτο και το τελευταίο. Το μεσαίο, ενώ σου καλύπτει υπερβολικά πολλά κενά και ερωτήσεις, λειτουργεί κάπως σαν filler και κάνει μια κοιλιά στην ιστορία. Μετά έρχεται το τρίτο και σε μπιπάρει (για να μην βρίσω).

Γενικά, είναι μια καταπληκτική σειρά που συνδιάζει τόσο ωραία την φαντασία με το ρομάντζο και την περιπέτεια, βάζοντας όσο χρειάζεται από το καθένα, με καλογραμμένους χαρακτήρες και ενδιαφέρουσα πλοκή. Ένα από τα πράγματα που μου άρεσαν, αν και χρειάστηκε να φτάσω στο δεύτερο βιβλίο για να καταλάβω τι είναι, είναι τα αποσπάσματα από τα fictional βιβλία των Guardians που έγραφε στην αρχή κάθε βιβλίου. Περιήχαν κυρίως ημερολόγιο ημέρας, άμα οι φύλακες βρήκαν κάτι ασυνήθιστο ή μια πληροφορία για κάτι μέσα στο βιβλίο. Ήταν πανέξυπνο και πρόσθετε ένα βάθος στην ιστορία αλλά και μια παραπάνω βοήθεια.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΧΤΕΣ! Χρειάζομαι συζητήσεις πάνω στην σειρά και θεωρίες και τα πάντα.

Αυτά, λοιπόν, από μένα και μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ.

Με αγάπη,

Ερατώ

Tootles!

  Οφείλω να ομολογήσω ότι θα το διάβαζα Ερατώ, για το ρομάντζο κυρίως χαχαχ! Αν θέλεις να δεις το δικό μου αγαπημένο αρκεί να πατήσεις ΕΔΩ. Το δικό της αγαπημένο βιβλίο θα το βρείτε στο blog της bookitocat ΕΔΩ.

Σας χαιρετώ φίλοι μου, μέχρι το επόμενο άρθρο, πολλούς βιβλιοφιλικούς χαιρετισμούς!

ypografh

 

Advertisement

3 σκέψεις σχετικά με το “#collab: Ruby Red-Kerstin Gier fav of bookitocat

  1. Παράθεμα: #collab: Big Little Lies (best of bibliarakia) – One Broke Bookworm

  2. Παράθεμα: #collab Το γράμμα μιας άγνωστης (ή αλλιώς το βιβλίο που ερωτεύτηκε η Σέβη) – βιβλιαράκια||bookies

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s